Inventaris van het archief van het Vredegerecht te Lennik. Overdracht 2016

Archive

Name: Vredegerecht te Lennik. Overdracht 2016

Period: 1968-1996

Inventoried scope: 21,3 linear meters

Archive repository: State archives in Leuven

Heading : Justices of the Peace, Police Tribunals and Amtsgerichte

Inventory

Authors: /

Year of publication: 2017

Code of the inventory: 250/29

...

Archiefvormer

Naam

Vredegerecht te Lennik

Geschiedenis

Het kanton van Sint-Kwintens-Lennik werd opgericht bij de Wet van 8 maart 1848, waarbij de zetel van het kanton Sint-Martens-Lennik werd overgeheveld naar de gemeente Sint-Kwintens-Lennik en dit zonder wijziging van de territoriale bevoegdheid. Het kanton Sint-Martens-Lennik werd opgericht op 19 nivôse jaar X (9 januari 1802) en omvatte de gemeenten Borchtlombeek, Gaasbeek, Gooik, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Oudenaken, Pamel, Schepdaal, Sint-Kwintens-Lennik, Sint-Laureins-Berchem, Sint-Martens-Lennik, Strijtem, Vlezenbeek en Wambeek. Op 1 januari 1823 werden de gemeenten Galmaarden, Heikruis, Herfelingen, Herne, Oetingen, Tollembeek en Vollezele overgeheveld van het kanton Herne naar het kanton Sint-Martens-Lennik om op 1 november 1970 (Wet van 10 oktober 1967, houdende het Gerechtelijk Wetboek) terug te keren.

Bevoegdheden en activiteiten

Al in de middeleeuwen kenden grote delen van West-Europa het fenomeen 'vrederechter'; zij werden bijvoorbeeld vredemaecker, peysmaecker, peisierder, paiseur of justice of the peace genoemd en werden ingezet voor de oplossing van weinig belangrijke geschillen. De organieke wet op de gerechtelijke organisatie van 16-24 augustus 1790 stelde in Frankrijk de juges de paix in. De rechtspleging in het vredegerecht werd vastgelegd in het Décret contenant réglement sur la procédure en la justice de paix van 14, 18-26 oktober 1790. Na de annexatie van de Zuidelijke Nederlanden door Frankrijk werden door het arrêté organique de l'ordre judiciaire en matière civile en Belgique van 2 frimaire IV (23 november 1795) de vrederechters ook hier geïnstalleerd.
De vrederechter kreeg drie belangrijke functies: een gerechtelijke, een verzoenende en een buitengerechtelijke functie. Vrederechters oordeelden in kleine geschillen en probeerden bovenal de partijen te verzoenen. Als politierechter waren ze bevoegd in strafzaken en als officier van de gerechtelijke politie spoorden ze misdrijven op, verzamelden ze bewijzen en leverden misdadigers over aan het gerecht. De vrederechter oordeelde niet alleen in burgerlijke zaken, maar had ook een ruime bevoegdheid in de willige rechtspraak (o.m. bijeenroepen en voorzitten van familieraden voor minderjarigen, ontvangen van verklaringen voor adoptie) en vervulde tal van administratieve taken.
Tot 1801 werd de vrederechter bijgestaan door twee assessoren. De tweede wet van 29 ventôse IX (20 maart 1801) bepaalde dat de vrederechter een alleensprekende rechter werd, met een plaatsvervanger. Aanvankelijk werden de vrederechters verkozen voor een in tijd beperkt mandaat door vertegenwoordigers van het volk. Pleitbezorgers werden bij het vredegerecht enkel in zeer uitzonderlijke gevallen toegelaten. Tijdens het Consulaat koos de eerste Consul de vrederechter uit een lijst van twee kandidaten, voorgedragen door l'assemblée du canton, waarin alle burgers van het kanton zetelden. Die stelde ook twee kandidaten voor de functie van plaatsvervanger voor. De vrederechter en zijn plaatsvervangers werden, in tegenstelling tot de rechters van andere rechtscolleges, benoemd voor tien jaar. Na de Belgische onafhankelijkheid werden de vrederechters door de Koning benoemd.
Het decreet van 6-27 maart 1791 voorzag dat de vrederechter een griffier kon benoemen en afzetten. Na een kort intermezzo waarin de Nationale Conventie het benoemingsrecht van de griffiers kreeg (mei 1794-november 1796), werd het opnieuw aan de vrederechter toegekend. Bij de wet op de organisatie van de rechtbanken van het jaar VIII (18 maart 1800) werd bepaald dat de Eerste Consul de griffiers van alle rechtscolleges benoemde en afzette, na de Belgische onafhankelijkheid werd dat de regering. De griffier (later: hoofdgriffier) verdeelt het werk en houdt toezicht op het griffiepersoneel. Als openbaar ambtenaar en lid van de gerechtelijke orde is hij gebonden aan de verplichtingen beschreven in omzendbrieven van ministers en procureurs-generaal. Hij is de rechterhand van de rechter, is rekenplichtig, huismeester en openbaar bewaarder van de minuten, registers, repertoria en van alle akten van het vredegerecht, van juridische documentatie en van wetten en rechtspraakverzamelingen.
Iedere vrederechter is in principe enkel bevoegd voor zijn gebied. Het decreet van 8 pluviôse IX (28 januari 1801) richtte 228 gerechtelijke kantons op in de negen Belgische departementen. Per gerechtelijk kanton was er één vredegerecht, dat in principe gevestigd in de hoofdplaats. Het decreet maakte het mogelijk om grote gemeenten over meerdere gerechtelijke kantons te verdelen. Aan de indeling in gerechtelijke kantons werd de afgelopen tweehonderd jaar herhaaldelijk gesleuteld: kantons werden gesplitst of samengevoegd, er werden er nieuwe opgericht of bestaande opgeheven. In 2016 telde België 187 vredegerechten met 229 zetels.
In burgerlijke zaken oefenden de vrederechters verschillende bevoegdheden uit: hij was zowel verzoener als rechter als openbaar ambtenaar. Het decreet van 16-24 augustus 1790 betreffende de gerechtelijke organisatie voorzag een voorafgaande verzoeningsprocedure voor alle zaken die buiten de bevoegdheid van de vrederechter lagen. Om de verzoeningsopdracht te doen slagen, werd een bureau de paix samengesteld, waarin de vrederechter samen met vier of zes assessoren zetelde. Wie naar de districtsrechtbank trok, had het bewijs nodig dat hij langs het bureau de paix was gepasseerd, anders werd de eis niet ontvankelijk verklaard. Vanaf 1801 stond de vrederechter alleen in voor de voorafgaande verzoeningsprocedure. De verplichte voorafgaande verzoening (met uitzondering voor o.m. vorderingen waarbij de Staat, de Domeinen, de gemeenten en minderjarigen betrokken waren, vorderingen inzake handelszaken en spoedeisende gevallen) hield stand tot de wet van 12 augustus 1911 (B.S. 19 augustus 1911). Het bureau van verzoeningen bij het vredegerecht werd afgeschaft op het moment dat de algemene en bijzondere bevoegdheden van de vrederechter aanzienlijk werden uitgebreid, om de procesgang efficiënter te laten verlopen. De wetgever bleef evenwel het principe van de voorafgaande verzoening promoten en maakte ze in een aantal welomschreven gevallen verplicht.
Als rechter is de vrederechter algemeen bevoegd voor burgerlijke zaken met een vordering tot een bepaald bedrag, dat uiteraard telkens door de wetgever wordt aangepast aan de reële prijzen: maximaal 100 pond in 1790, 300 BEF in 1876, en op dit moment 2500 euro. Het KB nr. 63 van 13 januari 1935 (B.S. 20 januari 1935) kende aan de vrederechter ook bevoegdheid toe in handelszaken (vooral inzake betwistingen omtrent daden van koophandel), voor bedragen tot 1000 BEF.
De bijzondere bevoegdheid van de vrederechter werd, vooral vanaf de tweede helft van de 19de eeuw, systematisch uitgebreid. We sommen hier enkel de belangrijkste bevoegdheden op. De vrederechter mag, ongeacht het bedrag van de vordering, oordelen over geschillen inzake huishuur, handelshuur- en pachtovereenkomsten, verkoop op afbetaling, arbeidsongevallen, kinderbijslagen en sociale bijslagen. Voorts is hij bevoegd inzake hoogdringende onteigening voor het algemeen belang, militaire opeisingen en ruilverkavelingen. Voorts heeft hij een beperkte bevoegdheid in handelszaken en een vrij ruime bevoegdheid inzake de toekenning van onderhoudsuitkeringen.
Vrederechters vervullen van bij het begin, naast hun opdracht als rechter, nogal wat administratieve taken. In het vakjargon heet dat de 'willige rechtsmacht' (la juridiction gracieuse, de oneigenlijke rechtspraak). Oorspronkelijk beperkte de willige rechtsmacht van de vrederechter zich tot het voorzitten van familieraden, de zegelleggingen en de ontzegelingen. Net als zijn bijzondere bevoegdheden, breidde zijn willige rechtsmacht zich in de loop van de 19de eeuw aanzienlijk uit. De wetgever liet de vrederechter onder meer tussenkomen inzake familierecht (onderhoudsgeld, adoptie, (pleeg)voogdij, familieraad voor huwelijkstoestemming), inzake 'geesteshygiëne' (voogdij, sekwestratie ten huize, voorlopige bewindvoering), inzake de notariële praktijk (openbare verkopingen, zegelleggingen, familieraad voor toestemming tot verkoop van onroerend goed) en inzake akten van bekendheid en beëdigingen.
Nogal wat vrederechters traden ook op als politierechter. De Wet van 1 mei 1849 inzake de politierechtbanken breidde de bevoegdheden van de politierechter aanzienlijk uit, onder meer met een aantal eenvoudige wanbedrijven (landloperij, bedelarij, smaad; wanbedrijven tegen het Veldwetboek; overtredingen tegen de wetten en reglementen betreffende de grote wegenis, de verkeerspolitie, de vervoerdiensten, de posterijen en de barelen; overtredingen van besluiten inzake maten en gewichten; inbreuken tegen de provinciale reglementen en verordeningen). Voorts kregen ze zaken van de correctionele rechtbank toegewezen waarvan de rechter op grond van het rekwisitoor van het OM of van het verslag van de raadkamer oordeelde dat de correctionele straffen konden worden verlaagd tot het niveau van de politiestraffen (de zgn. contraventionalisering). De vrederechter kreeg tot slot de exclusieve bevoegdheid voor overtredingen tegen de wetten betreffende het beheer, de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Met de invoering van het Belgisch Strafwetboek in 1867 werd de bevoegdheid van de politierechtbank nogmaals gewijzigd en uitgebreid. Tweede boek, titel X geeft een systematisch overzicht van alle feiten die door politiestraffen strafbaar worden gesteld. De politierechter neemt voortaan, naast de overtredingen opgesomd in het Strafwetboek, kennis van alle misdrijven die door bijzondere strafwetten met politiestraffen werden bestraft en van misdrijven die door de onderzoeksgerechten naar de politierechtbank worden verwezen door de invoering van het systeem van de verzachtende omstandigheden in de correctionele zaken. Voorts werd de politierechter exclusief bevoegd voor de bestraffing van misdrijven inzake ruraal recht (als diefstal van veldvruchten), boswetgeving, jacht, riviervisserij, openbare netheid, dierenbescherming en natuurbehoud. Na de invoering van de schoolplicht in 1921 kwamen daar nog de inbreuken tegen de wetgeving op de schoolplicht bij (gedeelde bevoegdheid met de kinderrechter). De maximumstraf die de politierechter kon uitspreken, werd verhoogd van vijf naar zeven dagen gevangenisstraf en van 15 naar 25 BEF boete.
Na de Tweede Wereldoorlog breidde de bevoegdheid van de politierechter verder uit. De gerechtelijke hervorming van 1967-1970 gaf de politierechtbank een volwaardig statuut. Met de invoering van het Gerechtelijk Wetboek werden twintig politierechtbanken opgericht, waar één of meer rechters uitsluitend fungeerden als politierechter. 124 vrederechters moesten hun strafrechtelijke bevoegdheid afstaan. In 99 gerechtelijke kantons (op 223) fungeerden de vrederechters verder beurtelings als politierechter.
De wet van 11 juli 1994 wijzigde het strafrecht en het strafprocesrecht ingrijpend. Ze breidde de bevoegdheden van de politierechtbank andermaal aanzienlijk uit met alle verkeersmisdrijven, ook die met dodelijke afloop. De burgerlijke en strafrechtelijke verkeerszaken werden onttrokken aan de bevoegdheid van de vredegerechten. Door de beslechting toe te vertrouwen aan gespecialiseerde magistraten wilde de wetgever de achterstand in de rechtsbedeling wegwerken. Het aantal politierechtbanken werd opgetrokken van 20 naar 32.

Archief

Het archief van het vredegerecht van Lennik werd in 1988 in het Algemeen Rijksarchief gedeponeerd. Reeds in 1974 waren er zes vonnisboeken strafzaken naar het Algemeen Rijksarchief overgebracht. In 1995 maakte Rolande Depoortere hierop een eerste toegang. Het archief werd in mei 1996 overdragen aan het Rijksarchief Beveren waar het door Eva Muys in 1996 werd geïnventariseerd. In 2003 werd een tweede blok overgedragen, rechtstreeks naar het Rijksarchief Beveren. Dit blok werd in twee gesplitst (vredegerecht en politierechtbank), elk met een eigen nummering. In 2011 verhuisden de drie blokken naar het Rijksarchief Leuven. Bij de retroconversie werd de splitsing tussen vredegerecht en politierechtbank van de overdracht 2003 weer ongedaan gemaakt. Beide delen vormen weer één blok.
Op 7 december 2016 deponeerde het vredegerecht een nieuw blok.

Inhoud


I. Stukken van algemene en administratieve aard

-kopieboeken (met minuten van uitgaande briefwisseling, chronologisch ingeschreven)
-statistische documenten
-rondzendbrieven van de procureur des Konings.
II. Stukken in verband met de rechtspleging

-rollen (helaas zijn bij heel wat vredegerechten de 19de-eeuwse algemene rollen geheel of gedeeltelijk verloren gegaan)
-de minuten van vonnissen en akten in burgerlijke zaken (vormen in het ene vredegerecht twee afzonderlijke reeksen, terwijl ze in het andere in één doorlopende chronologische reeks zijn verzameld)
-de minuten van vonnissen in strafzaken
-de algemene zittingsbladen (werden door sommige griffiers samen met de minuten van de vonnissen in chronologische volgorde gebundeld)
-repertoria (helaas zijn bij heel wat vredegerechten de 19de-eeuwse repertoria geheel of gedeeltelijk verloren gegaan;
-alfabetische indices op naam van de partijen
-Specifiek voor de verzoeningsprocedure: het register van de verzoeningen en de processen-verbaal van verzoening en van niet-verzoening. Na de invoering van het Gerechtelijk Wetboek (1 november 1970) komt daar nog het register van de verzoekschriften bij (chronologisch genoteerde verzoeken inzake aanstelling van een deskundige, aanwijzing van een voorlopig bewindvoerder voor geesteszieken, machtiging tot hypothecaire inschrijving voor de ontvanger van registratie en domeinen...)
-registers van vrijwillige verschijning en de registers van verschijning na dagvaarding (ingevoerd in 1844 en tot begin 20ste eeuw als basis gebruikt voor het opstellen van gerechtelijke statistieken)
III. Stukken in verband met de willige rechtsmacht

-verklaringen van arbeidsongevallen (al dan niet in een register) en processen-verbaal van overeenkomst (allebei ingevoerd in het kader van de uitvoering van de arbeidsongevallenwet van 1903)
-kiezerslijsten (voor 1919);
-voogdijregisters of voogdijstaten met aangehechte stukken (jaarlijks ingebonden afschriften van de processen-verbaal van familieraden, ontsloten via de minuten van vonnissen en akten in burgerlijke zaken). Na de invoering van het Gerechtelijk Wetboek worden de voogdijregisters aangevuld met dossiers van familieraden en, in verband met de bescherming geesteszieken, de dossiers en het register van voorlopige bewindvoering.

Selecties en vernietigingen

In 1967 stemde de algemeen rijksarchivaris met de vernietiging met stukken van het politieparket. Dit gebeurde ook in 1972. In 1988 werd samen met de overdracht ook archief met toestemming van het Rijksarchief vernietigd. Parallel met de inventarisatie in 1996 werd, met de goedkeuring van de hoofdgriffier, overgegaan tot de vernietiging van processen-verbaal van de politiecommissaris voor de periode 1855-1861. Ook in 2015 en 2016 werd er archief met toestemming van het rijksarchief vernietigd.

Toekomstige aangroei/aanvullingen

Toekomstige deponeringen zijn te voorzien.

Voorwaarden voor de raadpleging

Stukken ouder dan 30 jaar en niet-privacygevoelig zijn vrij raadpleegbaar. Stukken ouder dan 30 jaar en privacygevoelig zijn enkel in te kijken na toestemming van de Algemeen Rijksarchivaris of zijn gemachtigde. Indien de vraagsteller geen betrokken partij is of rechtzoekend burger moet die ook een onderzoeksverklaring invullen. De raadpleging en/of reproductie is voor privacygevoelige stukken is enkel toegelaten voor:
•de betrokken partijen
•in het kader van een proces of een betwisting: de verwanten in rechtstreekse lijn - ascendenten of descendenten - van één van de partijen, de gemandateerde advocaten of notarissen, de ministeriële ambtenaren en ieder persoon die door de wet hiertoe gemachtigd is
•onderzoekers die het wetenschappelijk karakter van hun opzoekingen kunnen aantonen (studenten hebben een brief van hun promotor nodig)
Stukken jonger dan 30 jaar zijn enkel in te kijken met toestemming van de hoofdgriffier van de rechtbank
De (algemene) rol van de hoven en rechtbanken zetelend in burgerlijke zaken is openbaar (Gerechtelijk Wetboek, art. 719).
Stukken betreffende strafzaken zijn vrij raadpleegbaar na 100 jaar. Stukken jonger dan 100 jaar kunnen enkel ingekeken na toestemming van de procureur-generaal.

Voorwaarden voor de reproductie

Voor de reproductie gelden de voorwaarden in tarieven van toepassing in het Rijksarchief.

Documenten met een verwante inhoud

Het archief van het vredegerecht van Lennik bestaat uit drie blokken:
- VG Lennik 000: inv. 250/27.
- VG Lennik 2003: inv. 250/19.
- VG Lennik 2016: inv. 250/29.

Bibliografie

VELLE, K. Het vredegerecht en de politierechtbank (1795-1995). Organisatie, bevoegdheden en archiefvorming (Miscellanea Archivistica. Studia 76) Brussel, 1995.

Beschrijvingsbeheer

De overdrachtslijst werd opgemaakt door de rechtbank zelf met beperkte steun van de archiefploeg justitie. De inventaris werd geredigeerd door Marc Carnier. Het materiële werk gebeurde door Danny Swysen. De tekst over bevoegdheden en activiteiten en over de inhoud werd overgenomen uit Marij Preneel, Overzicht van de archieven in het Rijksarchief te Beveren. Archiefvormers van het ressort Vlaanderen, Brussel, 2006, p. 175-190.

1Register der verzoekschriften. 15 mei 1968-17 mrt. 1987.1 deel
 225 feb.1972 - 22 mrt. 1974, nrs. 70-129.1 deel
 322 mrt. 1974 - 23 jan. 1976, nrs. 130-25.1 deel
 423 jan. 1976 - 7 okt. 1977, nrs. 26-314.1 deel
 57 okt. 1977 - 22 juni 1979, nrs. 315-211.1 deel
 622 juni 1979 - 23 jan. 1981, nrs. 212-50.1 deel
 723 jan. 1981 - 23 april 1982, nrs. 51-233.1 deel
 823 april 1982 - 8 sept. 1983, nrs. 234-442.1 deel
 98 sept. 1983 - 10 jan. 1985, nrs. 443-40.1 deel
 1010 jan. 1985 - 20 juni 1986, nrs. 41-315.1 deel
 1120 juni 1986 - 26 jan. 1988, nrs. 316-611.1 deel
 1227 jan. 1988 - 4 okt. 1989, nrs. 612-1507.1 deel
 134 okt. 1989- 10 mei 1991, nrs. 1508-2403.1 deel
 1410 mei 1991 - 11 dec. 1992, nrs. 2404-3283.1 deel
 1511 dec. 1992 - 5 april 1994, nrs. 3284-4193.1 deel
 165 april 1994 - 14 aug. 1995, nrs. 4194- 5109.1 deel
 1716 aug. 1995 - 4 dec. 1996, nrs. 5110-6018.1 deel
 184 dec. 1996 - 23 april 1998, nrs. 6019 - 98A223.1 deel
 1923 april 1998 - 15 okt. 1999, nrs. 98A224- 99A440.1 deel
 2015 okt. 1999 - 18 juni 2001, nrs. 99A441 -01A282.1 deel
 2118 juni 2001 - 31 dec. 2001, nrs. 01A283 - 01A582.1 deel
 224 feb. 1982 - 30 dec. 1982, nrs. 318-3299.1 omslag
 236 jan. 1983 - 29 dec. 1983, nrs. 37-3163.1 omslag
 2417 jan. 1984 - 27 dec. 1984, nrs. 159-3252.1 omslag
 253 jan. 1973 - 19 mrt. 1973, nrs. 1-500.1 band
 2619 mrt. 1973 - 18 juni 1973, nrs. 501-991.1 band
 2721 juni 1973 - 4 okt. 1973, nrs. 1024-1493.1 band
 284 okt. 1973 - 31 dec. 1973, nrs. 1510-2005.1 band
 293 jan. 1974 - 15 mrt. 1974, nrs. 1-499.1 band
 3018 mrt. 1974 - 10 juni 1974, nrs. 501-1000.1 band
 3110 juni 1974 - 23 sept. 1974, nrs. 1001-1500.1 band
 3223 sept. 1974 - 31 okt. 1974, nrs. 1501-1799.1 band
 3331 okt. 1974 - 31 dec. 1974, nrs. 1800-2103.1 band
 342 jan. 1975 - 24 mrt. 1975, nrs. 1-499.1 band
 3524 mrt. 1975 - 4 juni 1975, nrs. 501-992.1 band
 365 juni 1975 - 25 aug. 1975, nrs. 1026-1500.1 band
 3725 aug. 1975 - 31 okt. 1975, nrs. 1502-1900.1 band
 3831 okt. 1975 - 30 dec. 1975, nrs. 1916-2367.1 band
 392 jan. 1976 - 16 feb. 1976, nrs. 1-396.1 band
 4018 feb. 1976 - 6 april 1976, nrs. 402-790.1 band
 417 april 1976 - 31 mei 1976, nrs. 812-1200.1 band
 4231 mei 1976 - 11 aug. 1976, nrs. 1201-1595.1 band
 4312 aug. 1976 - 11 okt. 1976, nrs. 1601-1999.1 band
 4411 okt. 1976 - 30 dec. 1976, nrs. 2001-2595.1 band
 4510 jan. 1977 - 21 feb. 1977, nrs. 1-396.1 band
 4622 feb.1977 - 14 april 1977, nrs. 410-800.1 band
 4714 april 1977 - 15 juni 1977, nrs. 801-1189.1 band
 4820 juni 1977 - 8 sept. 1977, nrs. 1206-1600.1 band
 498 sept. 1977 - 31 okt. 1977, nrs. 1601-2097.1 band
 5031 okt. 1977 - 29 dec. 1977, nrs. 2102-2644.1 band
 512 jan. 1978 - 13 feb. 1978, nrs. 1-397.1 band
 5215 feb. 1978 - 5 april 1978, nrs. 421-898.1 band
 536 april 1978 - 19 april 1978, nrs. 908-1092.1 band
 5420 april 1978 - 12 juni 1978, nrs. 1109-1600.1 band
 5516 juni 1978 - 7 aug. 1978, nrs. 1601-2100.1 band
 567 aug. 1978 - 18 okt. 1978, nrs. 2101-2691.1 band
 5719 okt. 1978 - 9 nov. 1978, nrs. 2707-3000.1 band
 5813 nov. 1978 - 28 dec. 1978, nrs. 3001-3442.1 band
 592 jan. 1979 - 5 mrt. 1979, nrs. 1-494.1 band
 607 mrt. 1979 - 25 april 1979, nrs. 505-1000.1 band
 6126 april 1979 - 25 juni 1979, nrs. 1001-1500.1 band
 6225 juni 1979 - 5 sept. 1979, nrs. 1501-1999.1 band
 636 sept. 1979 - 4 okt. 1979, nrs. 2008-2500.1 band
 6418 okt. 1979 - 22 nov. 1979, nrs. 2501-2899.1 band
 6522 nov. 1979 - 31 dec. 1979, nrs. 2901-3247.1 band
 663 jan. 1980 - 20 feb. 1980, nrs. 1-500.1 band
 6720 feb. 1980 - 14 april 1980, nrs. 501-997.1 band
 684 april 1980 - 19 mei 1980, nrs. 1001-1491.1 band
 6921 mei 1980 - 23 juni 1980, nrs. 1501-189.1 band
 7023 juni 1980 - 28 aug. 1980, nrs. 1901-2289.1 band
 711 sept. 1980 - 13 okt. 1980, nrs. 2302-2700.1 band
 7213 okt. 1980 - 21 nov. 1980, nrs. 2701-3100.1 band
 7321 nov. 1980 - 31 dec. 1980, nrs. 3101-3495.1 band
 745 jan. 1981 - 10 feb. 1981, nrs. 1-500.1 band
 7511 feb. 1981 - 13 april 1981, nrs. 501-1000.1 band
 7613 april 1981 - 4 juni 1981, nrs. 1001-1500.1 band
 7718 juni 1981 - 21 aug. 1981, nrs. 1510-2000.1 band
 7821 aug. 1981 - 1 okt. 1981, nrs. 2001-2500.1 band
 791 okt. 1981 - 14 dec. 1981, nrs. 2501-2938.1 band
 8018 nov. 1981 - 31 dec. 1981, nrs. 2956-3358.1 band
 814 jan. 1982 - 16 feb. 1982, nrs. 3-500.1 band
 8217 feb. 1982 - 5 april 1982, nrs. 501-1000.1 band
 836 april 1982 - 1 juni 1982, nrs. 1004-1500.1 band
 841 juni 1982 - 12 aug. 1982, nrs. 1501-2000.1 band
 8512 aug. 1982 - 8 okt. 1982, nrs. 2001-2496.1 band
 8611 okt. 1982 - 22 nov. 1982, nrs. 2510-2944.1 band
 8723 nov. 1982 - 30 dec. 1982, nrs. 2952-3317.1 band
 883 jan. 1983 - 16 feb. 1983, nrs. 1-497.1 band
 8917 feb. 1983 - 11 april 1983, nrs. 507-999.1 band
 9012 april 1983 - 17 juni 1983, nrs. 1006-1498.1 band
 9117 juni 1983 - 6 sept. 1983, nrs. 1501-2000.1 band
 926 sept. 1983 - 12 okt. 1983, nrs. 2001-2497.1 band
 9313 okt. 1983 - 23 nov. 1983, nrs. 2502-2847.1 band
 9424 nov. 1983 - 30 dec. 1983, nrs. 2851-3179.1 band
 952 jan. 1984 - 15 feb. 1984, nrs. 1-500.1 band
 9616 feb. 1984 - 26 mrt. 1984, nrs. 524-997.1 band
 9728 mrt. 1984 - 28 mei 1984, nrs. 1001-1500.1 band
 9828 mei 1984 - 13 aug. 1984, nrs. 1501-1999.1 band
 9916 aug. 1984 - 9 okt. 1984, nrs. 2002-2500.1 band
 1009 okt. 1984 - 26 nov. 1984, nrs. 2503-2950.1 band
 10126 nov. 1984 - 14 jan. 1985, nrs. 2951-3255.1 band
 1023 jan. 1985 - 25 feb. 1985, nrs. 16-500.1 band
 10325 feb. 1985 - 12 april 1985, nrs. 501-991.1 band
 10416 april 1985 - 28 mei 1985, nrs. 1007-1492.1 band
 10529 mei 1985 - 1 aug. 1985, nrs. 1507-2000.1 band
 1062 aug. 1985 - 24 sept. 1985, nrs. 2005-2500.1 band
 10724 sept. 1985 - 28 okt. 1985, nrs. 2503-2850.1 band
 10828 okt. 1985 - 30 dec. 1985, nrs. 2851-3449.1 band
 1092 jan. 1986 - 17 feb. 1986, nrs. 1-500.1 band
 11017 feb. 1986 - 7 april 1986, nrs. 501-999.1 band
 1117 april 1986 -2 9 mei 1986, nrs. 1002-1499.1 band
 11229 mei 1986 - 14 juli 1986, nrs. 1501-1999.1 band
 11318 juli 1986 - 22 sept. 1986, nrs. 2001-2500.1 band
 11422 sept. 1986 - 4 nov. 1986, nrs. 2501-2900.1 band
 1154 nov. 1986 - 27 dec. 1986, nrs. 2901-3423.1 band
 1165 jan. 1987 - 16 mrt. 1987, nrs. 1 -750.1 band
 11716 mrt. 1987 - 3 juni 1987, nrs. 751-1500.1 band
 1183 juni 1987 - 2 sept. 1987, nrs. 1501-2250.1 band
 1193 sept. 1987 - 15 okt. 1987, nrs. 2251-3000.1 band
 12015 okt. 1987 -16 nov. 1987, nrs. 3001-3499.1 band
 12117 nov. - 30 dec. 1987, nrs. 3500-4135.1 band
 1224 jan. 1988 - 2 mrt. 1988, 1-999.1 band
 1231971-1982.1 deel
 1241982-1988.1 deel
 1251988-1994.1 deel
 1261994-2000.1 deel
 1272000-2001.1 deel
 1281970-1973.1 deel
 1291974-1976.1 deel
 1301977-1978.1 deel
 1311979-1980.1 deel
 1321981.1 deel
 1331982-1983.1 deel
 1341984-1985.1 deel
 1351986-1988.1 deel
 1361973-1974.1 deel
 1371975-1976.1 deel
 1381977-1978.1 deel
 1391979-1980.1 deel
 1401981-1983.1 deel
 1411984-1985.1 deel
 1421986-1987.1 deel
 1433 aug. 1971 - 14 nov. 1975.1 deel
 14414 nov. 1975 - 4 feb. 1981.1 deel
 1454 feb. 1981 - 17 jan. 1984.1 deel
 1461983.1 band
 1471984.1 band
 1481985.1 band
 1491986.1 band