Name: Registratiekantoor Maaseik. Overbrenging 2016
Period: 1870-1984
Inventoried scope: 24,5 linear meters
Archive repository: State archives in Hasselt
Heading : Finance
Authors: /
Year of publication: 2016
Code of the inventory: 2296
Kantoor der registratie van Maaseik (1966-2014)
Rechtsopvolgers:
Eerste registratiekantoor Tongeren 2 (2014)
Registratiekantoor Tongeren 2 (2015-heden)
Rechtsvoorganger:
Kantoor der registratie en domeinen van Maaseik (1796-1966)
Het ambtsgebied of 'ressort' van het kantoor Maaseik heeft diverse wijzigingen ondergaan. De Franse wetgever richt het kantoor der registratie en domeinen van Maaseik op in 1796. Met de oprichting van een kantoor te Bilzen wordt het kantoor Maaseik tijdelijk ontheven van zijn bevoegdheid over de gemeenten van het kanton Mechelen-aan-de-Maas. De wetgever maakt deze verschuiving ongedaan op 1 april 1841. Verdere wijzigingen blijven lang uit. De naam van het kantoor wijzigt op 1 juni 1966 naar 'kantoor der registratie van Maaseik' maar dit leidt niet tot een wijziging van ambtsgebied. Enkele jaren later wijzigt het ambtsgebied wel. De gemeentefusies van 1970 hebben immers hun impact op het ambtsgebied vanaf 1 januari 1971, waardoor gemeenten van kantoor Mechelen-aan-de-Maas overgedragen worden. De gemeentefusies van 1977 herschikken de gemeenten. Aan het ambtsgebied van het kantoor Maaseik wijzigen ze echter niets meer.
Het kantoor van Maaseik was vóór 1975/1976 bevoegd voor: (1) 1. de registratie en inning van het registratierecht van notariële akten, van onderhandse akten, van akten van gerechtsdeurwaarders, van gerechtelijke akten, van administratieve akten en van sommige mondelinge overeenkomsten; 2. de inning van de griffierechten; 3. de inning van de successierechten; 4. de inning van de jaarlijkse taks op het vermogen van de vzw's; 5. de invordering van de boeten en gerechtskosten; 6. de invordering van de rechten en kosten inzake gerechtelijke bijstand en kosteloze rechtspleging; 7. het beheer van de nationale domeingoederen; 8. de inschrijving van het landbouwvoorrecht; 9. de mededeling van bepaalde gegevens aan andere overheidsdiensten, bijvoorbeeld de wijzigingen in verband met de eigendom van onroerende goederen aan de administratie van het kadaster of de protesten van de geaccepteerde wisselbrieven en orderbriefjes aan de rechtbanken van koophandel. Sinds 1976 is het kantoor der registratie van Maaseik enkel nog bevoegd voor de registratie en inning van het registratierecht (punt 1), de inning van de griffierechten (punt 2), de inning van de successierechten (punt 3), de inning van de taks op de vzw's (punt 4) en de mededeling van bepaalde gegevens aan andere overheidsdiensten (punt 9).
Het organogram van een registratiekantoor is doorgaans zeer eenvoudig met een ontvanger aan het hoofd en een aantal klerken of assistenten. (2) De ruimere historische-institutionele context en de evolutie van de ressorten waarbinnen registratiekantoren functioneren zijn echter heel wat complexer en worden in dit onderdeel nader toegelicht.
De historisch-institutionele context begint in de 18de eeuw. De registratiekantoren worden voor het eerst vermeld in het besluit van 15 februari 1796 (26 Pluviôse jaar IV). Dit besluit regelt de inrichting van de hypotheekbewaringen aan de hand van het ressort van de registratiekantoren. In deze periode hangen de registratiekantoren af van de 'Regie van registratierechten en het nationale domein' (Régie de l'enregistrement et du domaine national). Deze centrale Regie vormt het hoofdbestuur voor de diverse gewestelijke directies. De gewestelijke directeur verblijft steeds in de hoofdplaats van het departement. De registratiekantoren zijn rekenschap verschuldigd aan deze gewestelijke directies. De ont-vanger is de centrale figuur in het registratiekantoor. Hij staat in voor de formaliteitsverplichtingen.
Het systeem van registratie- en zegelrechten blijft voorlopig behouden na de val van Napoleon. Vervolgens wordt bij organiek besluit op 12 augustus 1814 onder meer het 'administratieve departement financiën' (département de l'administration des finances) onder leiding van een commissaris-generaal ingericht, de respectieve voorlopers van het Ministerie en de Minister van Financiën. De Administratie van de Registratie & (Nationale) Domeinen wordt hierin ondergebracht.
Wegens de groeiende financiële problemen richt Willem I in 1822 het Amortisatiesyndicaat op, dat buiten de controle van het parlement om wordt ingezet voor allerhande uitgaven en onder meer gefinancierd wordt door opbrengsten van de verkoop van domeinen. De Administratie van de Domeinen van de staat wordt afgesplitst en in dit syndicaat ondergebracht. Ondertussen blijven in de buitendiensten de ontvangers op post. De voornaamste verandering is de invoering van het uniform successierecht, waardoor voor grote centra gespecialiseerde buitendiensten kunnen worden ingericht.
De impact van de Belgische revolutie op de administratie en op het belastingstelsel is aanvankelijk beperkt. De belangrijkste maatregelen van de nieuwe machthebbers zijn de afschaffing van het fel bekritiseerde Amortisatiesyndicaat en de toewijzing van het beheer van de domeinen aan de commissaris-generaal voor Financiën. De oprichting van een Belgisch Ministerie van Financiën luidt evenwel een nieuwe organisatie in vanaf 1 april 1831. De dienst der registratie wordt samengevoegd met de dienst der domeinen en wordt als Administratie der registratie en domeinen een aparte entiteit onder het Ministerie, en dit tot 1970. Met de invoering van de Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW), wordt de administratie omgevormd tot administratie van de BTW, registratie en domeinen.
Vanaf 1997 worden de diverse diensten hervormd. De opzet is om één administratie te creëren voor alle patrimoniale diensten, namelijk de administratie van het kadaster, registratie en domeinen (AKRED). Die wordt opgericht in 1998 als opvolger van de administratie van de BTW, Registratie en Domeinen. (3) Het koninklijk besluit van 1998 werd evenwel op 13 november 2002 door de Raad van State vernietigd, (4) waardoor in 2003 een nieuw koninklijk besluit uitgevaardigd moet worden om de continuïteit te verzekeren. (5)
Naar aanleiding van de algemene Copernicus-hervorming wordt in 2000 de Coperfin-hervorming gelanceerd, die voor de nieuwe Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën (6) een indeling in drie algemene administraties voorziet, waaronder één voor Patrimoniumdocumentatie. Een koninklijk besluit van 31 maart 2003 regelt de overgang van het Ministerie van Financiën naar de nieuwe Federale Overheidsdienst Financiën. (7) De ervaring leert echter dat een grote hergroepering van verschillende diensten met zeer verschillende bevoegdheden problemen veroorzaakt. In plaats daarvan valt de keuze op een evenwichtigere herverdeling van de entiteiten, zowel op het vlak van hun grootte als hun bevoegdheden. Vandaar dat met het koninklijk besluit van 3 december 2009 (8) gekozen wordt voor de oprichting van zes algemene administraties, waaronder een Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD). Horizontale, (beleids)ondersteunende taken worden voor de hele FOD ondergebracht in verschillende stafdiensten. Op de reorganisatie van de ondergeschikte registratiekantoren is het evenwel wachten op het koninklijk besluit van 20 maart 2014. (9) Met de uitvoering van de zesde staatshervorming in 2015 zijn er registratiekantoren actief op twee niveaus: op Vlaams en op federaal niveau. De federale kantoren blijven afhangen van de AAPD.
Het ambtsgebied of 'ressort' van het kantoor Maaseik heeft diverse wijzigingen ondergaan. De Franse wetgever richt het kantoor der registratie en domeinen van Maaseik op in 1796 en kent het de bevoegdheden toe over de gemeenten van de kantons Maaseik (10) (Dilsen, Echt (N), Elen, Ittervoort (N), Kessenich, Kinrooi (vanaf 1845), Maaseik, Molenbeersel (vanaf 1845), Neeritter (N), Neeroeteren, Nieuwstadt (N), Obbicht en Papenhoven (N), Ohee en Laak (N), Ophoven, Opoeteren, Posterholt (N), Roosteren (N), Rotem, Stevensweert (N) en Thorn (N)) en Mechelen-aan-de-Maas (As, Boorsem, Eisden, Lanaken, Lanklaar, Leut, Mechelen-aan-de-Maas, Meeswijk, Neerglabbeek, Neerharen, Niel-bij-As, Opglabbeek, Opgrimbie, Rekem, Stokkem, Uikhoven en Vucht).
Met de oprichting van een kantoor te Bilzen wordt het kantoor Maaseik tijdelijk ontheven van zijn bevoegdheid over de gemeenten van het kanton Mechelen-aan-de-Maas. De wetgever maakt deze verschuiving ongedaan op 1 april 1841. Van dan af horen de gemeenten van het kanton Mechelen-aan-de-Maas opnieuw bij het kantoor Maaseik.
Het kantoor van Maaseik wordt opnieuw ontheven van zijn bevoegdheden over deze gemeenten met de oprichting van het kantoor Mechelen-aan-de-Maas op 1 april 1910. Verdere wijzigingen blijven lang uit. De naam van het kantoor wijzigt op 1 juni 1966 naar 'kantoor der registratie van Maaseik' maar dit leidt niet tot een wijziging van ambtsgebied.
Enkele jaren later wijzigt het ambtsgebied wel. De gemeentefusies van 1970 hebben immers hun impact op het ambtsgebied vanaf 1 januari 1971. De gemeenten Lanklaar en Stokkem worden toegevoegd aan de gemeente Dilsen en vallen zo onder het kantoor Maaseik. Beide gemeenten behoorden vroeger tot het kantoor der registratie van Mechelen-aan-de-Maas.
De gemeentefusies van 1977 herschikken de gemeenten. Aan het ambtsgebied van het kantoor Maaseik wijzigen ze echter niets meer. Het blijft bevoegd voor de gemeenten Dilsen (Dilsen, Elen, Lanklaar, Rotem en Stokkem), Kinrooi (Kinrooi, Kessenich, Molenbeersel en Ophoven) en Maaseik (Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren).
Voorliggende inventaris ontsluit de overbrenging van 5 oktober 2016 in het kader van het project 'archief Financiën' van het Rijksarchief.
Het archief van het kantoor der registratie van Maaseik heeft betrekking op de streek rond Maaseik, grotendeels samenvallend met het ambtsgebied van het gerechtelijk kanton Maaseik (cf. supra).
Het archief omvat formaliteitsregisters (reeks 5, 6, 6bis), documentatieregisters (reeks 44, 47, 54) en andere registers (reeks 32, 187). Het formaliteits- en ontvangstregister inzake openbare burgerlijke akten (reeks 5) bevat een korte samenvatting van de ter registratie aangeboden akten, verleden voor openbare functionarissen zoals notarissen, secretarissen van kerkfabrieken, burgemeesters of gouverneurs. Het formaliteits- en ontvangstregister inzake onderhandse akten (reeks 6) bevat een korte samenvatting van de ter registratie aangeboden onderhandse akten, dit zijn de akten die zijn opgemaakt tussen privépersonen zonder tussenkomst van een openbare instantie. Het formaliteits- en ontvangstregister inzake onderhandse akten waarvan een afschrift of een dubbel bij het kantoor moet worden ingediend (reeks 6bis) bevat een verwijzing naar het dubbel of afschrift van een onderhandse akte die bij het kantoor is ingediend bij registratie.
Bij de documentatieregisters (registratierechten) is voornamelijk het grondregister (reeks 44) van belang. Dit document is gebaseerd op de kadastrale legger en biedt een overzicht van de eigendomstitels en hun mutaties doorheen de tijd. De reeks loopt van het primitief kadaster ca. 1838 tot ca. 1968/1970. Het register van de indiening van aangiften van nalatenschap (reeks 47) wordt dagelijks aangevuld met ingediende aangiften. De tafel van de sterfgevallen (reeks 54) wordt jaarlijks aangevuld. Hierin worden de overledenen jaar per jaar geordend op de eerste letter van de familienaam.
Onder de categorie 'andere registers' vallen onder meer de aangiften van nalatenschap (reeks 187). Deze banden omvatten de aangiften van nalatenschap zoals die zijn ingediend door de erfgenamen en bewerkt door het kantoor. Ze zijn jaarlijks ingebonden. De legger van de lichamelijke goederen (reeks 32) bevat alle te verkopen of te verhuren roerende en onroerende goederen die toebehoren aan de staat en die beheerd worden door de dienst van de Domeinen.
Selecties en vernietigingen zijn gebaseerd op de Instructie Materieel (33/2003) en haar voorgangers.
Dit archief is niet afgesloten. Op termijn zullen recentere archiefdocumenten naar het Rijksarchief worden overgebracht.
Het archief bestaat uit een beperkt aantal reeksen die meestal chronologisch geordend zijn. De datering van het register van de openbare burgerlijke akten (reeks 5), het register van de onderhandse akten (reeks 6), het register van de onderhandse akten waarvoor een afschrift of duplicaat ten kantore moet worden ingediend (reeks 6bis), de legger van de verenigingen zonder winstoogmerk (reeks 30) en het register van de indiening van erfenisaangiften (reeks 47) gebeurt op basis van de eerste en laatste registratie of inschrijving.
De erfenisaangiften zijn per jaar ingebonden. De stukken bij de reeks 6bis zijn beschreven zoals ze zijn aangetroffen in het kantoor. De stukken zijn binnen elk archiefbestanddeel opnieuw in de goede volgorde geplaatst om opzoekingen te vergemakkelijken. Het primaire ordeningscriterium voor de tafels van de overlijdens (reeks 54) is chronologisch. Elk register is daarna alfabetisch ingedeeld op basis van de familienaam van de overledene.
De grondregisters worden beschreven per gemeente, waarna de uiterste artikelnummers vermeld worden in de desbetreffende beschrijving. (11) Een datering wordt uitsluitend op koepelniveau gegeven. Een individuele datering van elk deel biedt weinig meerwaarde voor de gebruiker. De reeks gaat immers uit van een perceel- en artikelsgewijze benadering.
Archiefbestanddelen ouder dan 100 jaar zijn vrij raadpleegbaar.
Voor een afschrift of uittreksel van registraties jonger dan 100 jaar, dient de gebruiker de toe-stemming te vragen aan de ontvanger van het registratiekantoor en aan de vrederechter van het kanton waarin het registratiekantoor zetelt. Indien de gebruiker een betrokken partij of rechthebbende is, heeft hij of zij voor een uittreksel of afschrift de toestemming nodig van de ontvanger van het registratiekantoor waarvan het archief afkomstig is. (12)
Voor erfenisaangiften gelden dezelfde voorwaarden. Voor een afschrift van of uittreksel uit erfenisaangiften die jonger zijn dan 100 jaar, heeft men de toestemming nodig van de vrederechter indien de gebruiker geen betrokkene in rechtstreekse naam, erfgenaam of rechthebbende is. Is dit wel het geval, dan heeft de betrokkene de toestemming nodig van de ontvanger der successierechten. (13)
Voor de reproductie van archiefstukken gelden de regels van toepassing binnen het Rijks-archief.
Er zijn verschillende nadere toegangen in de vorm van alfabetische tafels en repertoria: deze maken gerichte opzoekingen mogelijk, maar worden niet altijd in dit bestand bewaard. Voor meer informatie, zie IV.D.
In eerste instantie worden archieven van registratiekantoren vaak geraadpleegd door de recht- en bewijszoekende burger. De beschrijving van notariële en onderhandse akten, de verplichting vanaf 1921 om dubbels of afschriften van bepaalde soorten onderhandse akten te deponeren bij het kantoren en de indiening van aangiften van nalatenschap dragen bij tot de handhaving van de rechtszekerheid.
De registratieformaliteit biedt een zekerheid in de zoektocht naar de eigendomsgeschiedenis van een stuk land, een huis,.... In tegenstelling tot hypotheekarchieven, die enkel overdrachten tussen levenden betreffen, worden ook overgangen van onroerende goederen bij overlijden opgenomen in de archieven van registratiekantoren. De raadpleging van de tafels (overgebracht bij een eerdere overbrenging) en het algemeen repertorium van de eigenaars (reeks 50, bevindt zich momenteel nog bij de administratie) geven een snel en overzichtelijk beeld van welke personen betrokken zijn bij welke transacties. Verder kunnen deze archieven ook gebruikt worden voor lokale geschiedenis en genealogie. Vooral de erfenisaangiften vormen een heel rijke bron. Toch moet er kritisch mee worden omgesprongen: enkel personen met een zekere levensstandaard laten een spoor na in de reeks 187.
Belangrijk binnen het registratierecht zijn de formaliteitsregisters van reeks 5, 6 en 6bis. Deze worden, naargelang van de periode, door andere registers ontsloten.
Voor de eerste periode (14) (1796-1859) zijn vooral de afgeschafte reeksen (A.R.) 1 en 2 van belang. De tafel van de verkrijgers (A.R. 1) vermeldt alle overgangen van zakelijke onroerende goederen. Vanaf 1796 tot en met 31 december 1827 verwijst deze tafel naar de tafel van de verkopers (A.R. 2). Deze afgeschafte reeks verwijst op haar beurt naar de formaliteitsregisters. Vanaf 1 januari 1828 is er sprake van een nieuw model. Vanaf dan worden ook verdelingen mee opgenomen in deze registers. Naast verwijzingen naar de reeks 5 en 6 wordt in deze registers ook verwezen naar de erfenisaangiften (reeks 187) indien er sprake is van een overgang van onroerend goed. Zie hiervoor het deel over 'Successierecht'. (15)
De tafel van de verkopers (A.R. 2) vermeldt alle overgangen van zakelijke onroerende goederen. Van 1796 tot en met 31 december 1827 verwijst deze toegang naar de reeks 5 (waarbij de naam van de notaris mee wordt opgenomen), 6 (er wordt duidelijk gemaakt dat het om een onderhandse akte gaat via de vermelding 's.s.p.') en 187 (het nummer van de aangifte zal in desbetreffend geval worden meegegeven) indien er een overgang van onroerend goed is. Vanaf 1 januari 1828 wordt de tafel omgevormd en worden ook de verdelingen mee opgenomen. Voortaan verwijst A.R. 2 niet langer naar de formaliteitsregisters, maar naar A.R. 1.
Andere, minder belangrijke, toegangen zijn de tafel van de pacht- en huurcontracten (A.R. 3), de tafel van de huwelijkscontracten (A.R. 4) en de tafel van de geregistreerde en ongeregistreerde testamenten, schenkingen en andere eventuele beschikkingen (A.R. 6).
In de tweede periode (16) (1860-1901 (1925)) is het repertorium der eigenaars (reeks 50) dé toegang op de reeksen 5 en 6. Er wordt tevens verwezen naar erfenisaangiften in de mate dat ze een overgang van onroerend goed veroorzaken. In de reeks 50 worden eigenaars in de regel chronologisch opgesomd met een overzicht van de geregistreerde akten en eventueel erfenisaangiften. In de reeks 5 vindt men tevens een verwijzing naar het desbetreffende artikel in het repertorium.
Reeks 50 wordt alfabetisch ontsloten door de algemene tafel van het repertorium van de eigenaars (reeks 52). De reeks 52 ontsluit tevens het algemeen repertorium van de schuldeisers (reeks 51). Dit repertorium van de schuldeisers bevat de namen van de schuldeisers met hun domicilie, de data van de desbetreffende akten, de inschrijvingsdatum op het hypotheekkantoor, het hypotheekkantoor in kwestie, de bemiddelende notaris of de rechtbank, het bedrag van de schuldvordering, de duur van de transactie, de eventuele doorhalingen en onderbrekingen met alle informatie en verwijzingen naar de akten en inschrijvingen.
De reeksen 50 en 52 zijn formeel afgeschaft in 1901 na de introductie van de losse rekeningen. In tegenstelling tot de formele afschaffing blijven de kantoren deze doorgaans nog gebruiken. In 1925 verplicht een omzendbrief de losse rekening, waarna de reeksen 50 en 52 uitdoven. Het repertorium van de eigenaars wordt slechts af en toe nog aangevuld voor personen met talrijke notities, voor appartementsgebouwen, enz.. De reeks 51 wordt definitief afgeschaft in 1966.
In de derde periode (17) (vanaf 1901/1925) is er nog slechts één toegang: de losse rekening (reeks 58). Het betreft een fichesysteem dat naast de gegevens over de titularis van de rekening, gegevens bevat over de onroerende goederen waarop die titularis rechten (gehad) heeft. Ze is ingevoerd door de omzendbrief van 15 mei 1901 (nr. 1348). Het duurt tot 1925 vooraleer ze verplicht als enige toegang geldt. Deze toegang toont alle aankopen, verkopen en schenkingen van onroerende goederen, alsook de registratie van huwelijks- en leningscontracten, akten betreffende (onder)verhuring van in België gelegen goederen, enz.. Op de achterzijde wordt de informatie genoteerd die voorheen in de reeks 51 terug te vinden is. In de losse rekening wordt tevens de informatie opgenomen die voordien in de registers met de in het buitenland gelegen eigendommen (reeks 45) werd genoteerd.
In reeks 60 (register van de vreemdelingen) worden alle personen ingeschreven die hun woonplaats buiten België hebben, maar die onroerend goed bezitten binnen het ambtsgebied van het kantoor. De losse rekening verwijst naar deze reeks 60 indien van toepassing.
Eén documentatieregister loopt over de hele periode 1837-1970: het grondregister (reeks 44). Het vormt de kadastrale documentatie van het registratiekantoor en is gebaseerd op de kadastrale legger. In principe is er sprake van een één op één relatie: de artikels komen overeen, ze bevatten min of meer dezelfde informatie, maar zijn geen dubbels. In het grondregister zal men bijvoorbeeld een verwijzing vinden naar het type akte en de registratiedatum of datum van verlijden van de akte die de mutatie veroorzaakt. Deze data vindt men niet terug in de kadastrale legger zelf (reeks 212). Op basis van die data kan dan in de formaliteitsregisters gezocht worden welke akte de mutatie heeft veroorzaakt. Omgekeerd vindt men even vaak de referentie: de akte in de reeks 5 zal in de marge vaak een verwijzing bevatten naar het grondregister.
Het formaliteitsdocument bij uitstek voor het successierecht is de aangifte van nalatenschap (reeks 187). Bij een sterfgeval wordt een boedelinventaris van de overledene opgesteld. Deze inventaris dient als basis voor de heffing van het successierecht. Tot 1818 wordt een registratierecht geheven op de successies. Vanaf 1818 gaat het om een successierecht. Tot en met 1817 worden de aangiftes geregistreerd in het zgn. 'register van aangiften van nalatenschap'. De originele aangifte wordt soms mee opgenomen bij de overschrijving. Vanaf 1818 wordt de aangifte, die is ingediend op losse bladen, overgeschreven in het 'register van overschrijving van de memories van aangifte' (reeks 3 succ.). Na 1820 dooft dit register uit. De registratie gebeurt sindsdien op de minuten van de aangiften zelf. De aangiften krijgen een nummer in volgorde van indiening op het kantoor.
De documentatieregisters (18) zijn beperkt tot een viertal reeksen voor de hele periode vanaf 1796. Eerst en vooral wordt een zogenaamde tafel van overlijdens (TVO) bijgehouden (reeks 54), een chronologische tafel die elke twee à drie jaar vernieuwd wordt. Men vindt er, in alfabetische volgorde, de naam van de overledene, plaats van overlijden, datum van overlijden, nummer van de successieaangifte, enz.
Daarnaast is er ook een chronologische toegang. Het register van indiening van aangifte (reeks 47) schrijft de aangiftes chronologisch in. Voor wie de datum van de aangifte kent, is dit een relatief eenvoudige toegang.
Tot slot bieden ook de A.R. 1, 2 en het repertorium van de eigenaars (zie 'registratierecht') een directe toegang op de erfenisaangiften, voor zover er sprake is van een overgang van onroerend goed. De losse rekeningen, in voege vanaf 1901/1925, vermelden de sterfdatum van een persoon. In de wetenschap dat een aangifte binnen een bepaalde termijn moet worden ingediend, kan men zo ook de erfenisaangifte achterhalen.
Het reeds vermelde grondregister (reeks 44) is gebaseerd op de kadastrale legger (reeks 212 bij het kadaster). Elk artikel stelt een eigendomstitel voor met een eigenaar en is toegankelijk via een aantal reeksen (zowel kadastraal als niet-kadastraal). Kadastraal zijn de reeksen 208 en 209 van belang. De reeks 208 ontsluit de 'primitieve' toestand, dit wil zeggen de toestand zoals die bij de eerste opmaak van het kadaster gekend is. De reeks 209 ontsluit de mutaties die hierna gebeurd zijn. Beide linken percelen aan kadastrale artikels. In de reeks 208 wordt bovendien ook de eigenaar van elk perceel genoemd.
Bij het archief van de registratie kan men concordantielijsten op basis van de reeks 208 aantreffen. (19) Een losse rekening biedt tevens een link met het grondregister. Verder is voor sommige kantoren een kadastrale atlas van Popp bewaard.
Bij het registratiekantoor wordt een notariële akte geregistreerd in het register van de openbare burgerlijke akten (reeks 5). Vervolgens brengt de ambtenaar een stempel aan op de minuut. Het origineel wordt bewaard in het archief van de notaris voor wie de akte verleden is.
Het register van de openbare burgerlijke akten bevat ook registraties van akten verleden voor politiecommissarissen, burgemeesters, enz.. In principe moet men de originele akte bij deze personen of instellingen terugvinden, hoewel vaak blijkt dat deze verloren zijn gegaan.
Hetzelfde geldt voor onderhandse akten die in de reeks 6 zijn ingeschreven. Het origineel is in principe terug te vinden bij één of beide partijen die overgaan tot de registratie van deze akte. Het gebeurt echter dat het origineel bewaard wordt tussen de stukken bij de reeks 6bis.
Registratiekantoren zijn lang verplicht geweest om een zogenaamde opgave 219 op te maken. Deze opgave diende om de administratie van het kadaster in kennis te stellen van akten die aanleiding gaven tot een kadastrale mutatie. De opgave werd meestal trimestrieel opgestuurd naar het kadaster, waar men dan ook het origineel bewaarde. Intussen zijn deze formulieren vervangen door digitale applicaties.
(Rechtsvoorgangers van) het kantoor van Maaseik hebben in het verleden reeds andere archiefbestanden overgebracht naar het Rijksarchief. Deze kunnen met behulp van de volgende toegangen geraadpleegd worden:
- Plaatsingslijst van het archief van het Kantoor der Registratie en domeinen van Maaseik. (1796-1970).
- Plaatsingslijst van het archief van Kantoor der registratie Maaseik. Losse Rekeningen. Overdracht 2016 (1903-2011).
Bij het kantoor der hypotheken wordt voorts een kopie van een notariële minuut overgeschreven in het register van de overschrijvingen (reeks 72). Het grondregister (reeks 44) is gebaseerd op de kadastrale legger. Deze vindt men in het archief van het kadaster .
Tot slot kunnen documenten van de centrale diensten en de gewestelijke directies van het Ministerie en de FOD Financiën eveneens betrekking hebben op het registratiekantoor van Zelzate.
BONCQUET W., De administratie der registratie en domeinen en haar archief, Handzame, 1971.
DE REU P., De geschiedenis van de Algemene Administratie van de Patrimonium-documentatie. Organisatie, bevoegdheden, ambtsgebieden, archiefvorming (1796-2006), Miscellanea Archivistica Studia 198, Brussel, 2011.
DE REU P., Zoekwijzer: Kopen en Verkopen van vastgoed (1795 tot heden), Zoekwijzers 38, Brussel, 2012.
VRIELINCK S., De territoriale indeling van België (1795-1963). Bestuursgeografisch en statistisch repertorium van de gemeenten en supracommunale eenheden (administratief en gerechtelijk). Met de officiële uitslagen van de volkstellingen, 3 dln., Leuven, 2000.
De inventaris is in april 2017 en november 2018 opgemaakt door Pieterjan Lannoy en Caroline Staelens conform de interne richtlijnen van het Rijksarchief. Het archief is in juli 2017 verpakt en geëtiketteerd door Thibaut Matthys.
1 - 316 | Register van openbare burgerlijke akten. 1970-1979. | ||||||||
1 | Deel 157. 19 mei 1870 - 8 sept. 1870. | 1 deel | |||||||
2 | Deel 158. 8 sept. 1870 - 21 jan. 1871. | 1 deel | |||||||
3 | Deel 159. 21 jan. 1871 - 11 mei 1871. | 1 deel | |||||||
4 | Deel 160. 11 mei 1871 - 16 sept. 1871. | 1 deel | |||||||
5 | Deel 161. 16 sept. 1871 - 6 feb. 1872. | 1 deel | |||||||
6 | Deel 162. 6 feb. 1872 - 10 mei 1872. | 1 deel | |||||||
7 | Deel 163. 11 mei 1872 - 24 sept. 1872. | 1 deel | |||||||
8 | Deel 164. 24 sept. 1872 - 16 jan. 1873. | 1 deel | |||||||
9 | Deel 165. 16 jan. 1873 - 23 apr. 1873. | 1 deel | |||||||
10 | Deel 166. 23 apr. 1873 - 25 juli 1873. | 1 deel | |||||||
11 | Deel 167. 25 juli 1873 - 17 okt. 1873. | 1 deel | |||||||
12 | Deel 168. 17 okt. 1873 - 10 jan. 1874. | 1 deel | |||||||
13 | Deel 169. 10 jan. 1874 - 31 mrt. 1874. | 1 deel | |||||||
14 | Deel 170. 31 mrt. 1874 - 4 juni 1874. | 1 deel | |||||||
15 | Deel 171. 4 juni 1874 - 7 sept. 1874. | 1 deel | |||||||
16 | Deel 172. 7 sept. 1874 - 24 nov. 1874. | 1 deel | |||||||
17 | Deel 173. 24 nov. 1874 - 25 feb. 1875. | 1 deel | |||||||
18 | Deel 174. 25 feb. 1875 - 29 apr. 1875. | 1 deel | |||||||
19 | Deel 175. 29 apr. 1875 - 24 juli 1875. | 1 deel | |||||||
20 | Deel 176. 24 juli 1875 - 20 okt. 1875. | 1 deel | |||||||
21 | Deel 177. 20 okt. 1875 - 11 jan. 1876. | 1 deel | |||||||
22 | Deel 178. 11 jan. 1876 - 27 mrt. 1876. | 1 deel | |||||||
23 | Deel 179. 27 mrt. 1876 - 10 juni 1876. | 1 deel | |||||||
24 | Deel 180. 11 juni 1876 - 9 aug. 1876. | 1 deel | |||||||
25 | Deel 181. 9 aug. 1876 - 2 nov. 1876. | 1 deel | |||||||
26 | Deel 182. 2 nov. 1876 - 23 jan. 1877. | 1 deel | |||||||
27 | Deel 183. 24 jan. 1877 - 16 apr. 1877. | 1 deel | |||||||
28 | Deel 184. 16 apr. 1877 - 22 juni 1877. | 1 deel | |||||||
29 | Deel 185. 22 juni 1877 - 14 sept. 1877. | 1 deel | |||||||
30 | Deel 186. 15 sept. 1877 - 19 dec. 1877. | 1 deel | |||||||
31 | Deel 187. 19 dec. 1877 - 18 mrt. 1878. | 1 deel | |||||||
32 | Deel 188. 18 mrt. 1878 - 31 mei 1878. | 1 deel | |||||||
33 | Deel 189. 31 mei 1878 - 9 sept. 1878. | 1 deel | |||||||
34 | Deel 190. 9 sept. 1878 - 20 dec. 1878. | 1 deel | |||||||
35 | Deel 191. 20 dec. 1878 - 18 mrt. 1878. | 1 deel | |||||||
36 | Deel 192. 18 mrt. 1879 - 5 juni 1879. | 1 deel | |||||||
Zwaar beschadigd. | 37 | Deel 193. 6 juli 1879 - 5 sept. 1879. | 1 deel | ||||||
38 | Deel 194. 5 sept. 1879 - 3 jan. 1880. | 1 deel | |||||||
39 | Deel 195. 3 jan. 1880 - 26 mrt. 1880. | 1 deel | |||||||
40 | Deel 196. 26 mrt. 1880 - 11 juni 1880. | 1 deel | |||||||
41 | Deel 197. 11 juni 1880 - 28 aug. 1880. | 1 deel | |||||||
42 | Deel 198. 29 aug. 1880 - 19 nov. 1880. | 1 deel | |||||||
43 | Deel 199. 19 nov. 1880 - 15 feb. 1881. | 1 deel | |||||||
44 | Deel 200. 15 feb. 1881 - 22 apr. 1881. | 1 deel | |||||||
45 | Deel 201. 22 apr. 1881 - 8 juli 1881. | 1 deel | |||||||
46 | Deel 202. 8 juli 1881 - 19 sept. 1881. | 1 deel | |||||||
47 | Deel 203. 19 sept. 1881 - 12 dec. 1881. | 1 deel | |||||||
48 | Deel 204. 12 dec. 1881 - 22 feb. 1882. | 1 deel | |||||||
49 | Deel 205. 22 feb. 1882 - 22 apr. 1882. | 1 deel | |||||||
50 | Deel 206. 22 apr. 1882 - 4 juli 1882. | 1 deel | |||||||
51 | Deel 207. 4 juli 1882 - 4 okt. 1882. | 1 deel | |||||||
52 | Deel 208. 4 okt. 1882 - 26 dec. 1882. | 1 deel | |||||||
53 | Deel 209. 26 dec. 1882 - 1 mrt. 1883. | 1 deel | |||||||
54 | Deel 210. 1 mrt. 1883 - 17 mei 1883. | 1 deel | |||||||
55 | Deel 211. 17 mei 1883 - 18 juli 1883. | 1 deel | |||||||
56 | Deel 212. 18 juli 1883 - 5 okt. 1883. | 1 deel | |||||||
57 | Deel 213. 5 okt. 1883 - 26 dec. 1883. | 1 deel | |||||||
58 | Deel 214. 26 dec. 1883 - 13 mrt. 1884. | 1 deel | |||||||
59 | Deel 215. 14 mrt. 1884 - 30 mei 1884. | 1 deel | |||||||
60 | Deel 216. 30 mei 1884 - 2 sept. 1884. | 1 deel | |||||||
61 | Deel 217. 2 sept. 1884 - 5 jan. 1885. | 1 deel | |||||||
62 | Deel 218. 5 jan. 1885 - 7 apr. 1885. | 1 deel | |||||||
63 | Deel 219. 7 apr. 1885 - 14 juli 1885. | 1 deel | |||||||
64 | Deel 220. 14 juli 1885 - 6 nov. 1885. | 1 deel | |||||||
65 | Deel 221. 10 nov. 1885 - 16 feb. 1886. | 1 deel | |||||||
66 | Deel 222. 16 feb. 1886 - 30 apr. 1886. | 1 deel | |||||||
67 | Deel 223. 30 apr. 1886 - 11 aug. 1886. | 1 deel | |||||||
68 | Deel 224. 11 juli 1886 - 2 nov. 1886. | 1 deel | |||||||
69 | Deel 225. 2 nov. 1886 - 31 jan. 1887. | 1 deel | |||||||
70 | Deel 226. 31 jan. 1887 - 16 apr. 1887. | 1 deel | |||||||
71 | Deel 227. 17 apr. 1887 - 30 juli 1887. | 1 deel | |||||||
72 | Deel 228. 30 juli 1887 - 9 dec. 1887. | 1 deel | |||||||
73 | Deel 229. 9 dec. 1887 - 7 apr. 1888. | 1 deel | |||||||
74 | Deel 230. 7 apr. 1888 - 27 juli 1888. | 1 deel | |||||||
75 | Deel 231. 27 juli 1888 - 8 nov. 1888. | 1 deel | |||||||
76 | Deel 232. 8 nov. 1888 - 11 feb. 1889. | 1 deel | |||||||
77 | Deel 233. 11 feb. 1889 - 11 mei 1889. | 1 deel | |||||||
78 | Deel 234. 11 mei 1889 - 19 aug. 1889. | 1 deel | |||||||
79 | Deel 235. 19 aug. 1889 - 6 jan. 1890. | 1 deel | |||||||
80 | Deel 236. 6 jan. 1890 - 1 mei 1890. | 1 deel | |||||||
81 | Deel 237. 1 mei 1890 - 6 sept. 1890. | 1 deel | |||||||
82 | Deel 238. 6 sept. 1890 - 21 feb. 1891. | 1 deel | |||||||
83 | Deel 239. 21 feb. 1891 - 8 juli 1891. | 1 deel | |||||||
84 | Deel 240. 8 juli 1891 - 18 dec. 1891. | 1 deel | |||||||
85 | Deel 241. 18 dec. 1891 - 27 apr. 1892. | 1 deel | |||||||
86 | Deel 242. 27 apr. 1892 - 11 okt. 1892. | 1 deel | |||||||
87 | Deel 243. 11 okt. 1892 - 22 mrt. 1893. | 1 deel | |||||||
88 | Deel 244. 22 mrt. 1893 - 13 aug. 1893. | 1 deel | |||||||
89 | Deel 245. 14 aug. 1893 - 26 dec. 1893. | 1 deel | |||||||
90 | Deel 246. 26 dec. 1893 - 30 apr. 1894. | 1 deel | |||||||
91 | Deel 247. 30 apr. 1894 - 17 sept. 1894. | 1 deel | |||||||
92 | Deel 248. 17 sept. 1894 - 1 feb. 1895. | 1 deel | |||||||
93 | Deel 249. 1 feb. 1895 - 18 mei 1895. | 1 deel | |||||||
94 | Deel 250. 18 mei 1895 - 27 sept. 1895. | 1 deel | |||||||
95 | Deel 251. 28 sept. 1895 - 4 feb. 1896. | 1 deel | |||||||
96 | Deel 252. 4 feb. 1896 - 13 mei 1896. | 1 deel | |||||||
97 | Deel 253. 13 mei 1896 - 29 sept. 1896. | 1 deel | |||||||
98 | Deel 254. 29 sept. 1896 - 26 jan. 1897. | 1 deel | |||||||
99 | Deel 255. 26 jan. 1897 - 19 mei 1897. | 1 deel | |||||||
100 | Deel 256. 19 mei 1897 - 18 sept. 1897. | 1 deel | |||||||
101 | Deel 257. 18 sept. 1897 - 8 jan. 1898. | 1 deel | |||||||
102 | Deel 258. 8 jan. 1898 - 8 apr. 1898. | 1 deel | |||||||
103 | Deel 259. 8 apr. 1898 - 25 juli 1898. | 1 deel | |||||||
104 | Deel 260. 26 juli 1898 - 17 nov. 1898. | 1 deel | |||||||
105 | Deel 261. 17 nov. 1898 - 15 mrt. 1899. | 1 deel | |||||||
106 | Deel 262. 15 mrt. 1899 - 28 juni 1899. | 1 deel | |||||||
107 | Deel 263. 28 juni 1899 - 17 nov. 1899. | 1 deel | |||||||
108 | Deel 264. 17 nov. 1899 - 9 mrt. 1900. | 1 deel | |||||||
109 | Deel 265. 9 mrt. 1900 - 20 juni 1900. | 1 deel | |||||||
110 | Deel 266. 21 juni 1900 - 3 okt. 1900. | 1 deel | |||||||
111 | Deel 267. 3 okt. 1900 - 10 jan. 1901. | 1 deel | |||||||
112 | Deel 268. 10 jan. 1901 - 22 apr. 1901. | 1 deel | |||||||
113 | Deel 269. 22 apr. 1901 - 27 aug. 1901. | 1 deel | |||||||
114 | Deel 270. 27 aug. 1901 - 27 dec. 1901. | 1 deel | |||||||
115 | Deel 271. 27 dec. 1901 - 11 apr. 1902. | 1 deel | |||||||
116 | Deel 272. 11 apr. 1902 - 28 juli 1902. | 1 deel | |||||||
117 | Deel 273. 28 juli 1902 - 15 nov. 1902. | 1 deel | |||||||
118 | Deel 274. 15 nov. 1902 - 3 mrt. 1903. | 1 deel | |||||||
119 | Deel 275. 3 mrt. 1903 - 23 juni 1903. | 1 deel | |||||||
120 | Deel 276. 24 juni 1903 - 4 nov. 1903. | 1 deel | |||||||
121 | Deel 277. 4 nov. 1903 - 19 feb. 1904. | 1 deel | |||||||
122 | Deel 278. 19 feb. 1904 - 8 juni 1904. | 1 deel | |||||||
123 | Deel 279. 8 juni 1904 - 26 sept. 1904. | 1 deel | |||||||
124 | Deel 280. 26 sept. 1904 - 6 jan. 1905. | 1 deel | |||||||
125 | Deel 281. 6 jan. 1905 - 17 apr. 1905. | 1 deel | |||||||
126 | Deel 282. 17 apr. 1905 - 15 aug. 1905. | 1 deel | |||||||
127 | Deel 283. 16 aug. 1905 - 12 dec. 1905. | 1 deel | |||||||
128 | Deel 284. 12 dec. 1905 - 16 mrt. 1906. | 1 deel | |||||||
129 | Deel 285. 16 mrt. 1906 - 25 juni 1906. | 1 deel | |||||||
130 | Deel 286. 25 juni 1906 - 22 okt. 1906. | 1 deel | |||||||
131 | Deel 287. 22 okt. 1906 - 21 feb. 1907. | 1 deel | |||||||
132 | Deel 288. 21 feb. 1907 - 21 juni 1907. | 1 deel | |||||||
133 | Deel 289. 21 juni 1907 - 29 okt. 1907. | 1 deel | |||||||
134 | Deel 290. 29 okt. 1907 - 24 feb. 1908. | 1 deel | |||||||
135 | Deel 291. 24 feb. 1908 - 5 juni 1908. | 1 deel | |||||||
136 | Deel 292. 5 juni 1908 - 9 okt. 1908. | 1 deel | |||||||
137 | Deel 293. 9 okt. 1908 - 25 jan. 1909. | 1 deel | |||||||
138 | Deel 294. 25 jan. 1909 - 27 apr. 1909. | 1 deel | |||||||
139 | Deel 295. 27 apr. 1909 - 31 juli 1909. | 1 deel | |||||||
140 | Deel 296. 1 aug. 1909 - 9 nov. 1909. | 1 deel | |||||||
141 | Deel 297. 9 nov. 1909 - 16 feb. 1910. | 1 deel | |||||||
142 | Deel 298. 16 feb. 1910 - 27 juli 1910. | 1 deel | |||||||
143 | Deel 299. 27 juli 1910 - 14 apr. 1911. | 1 deel | |||||||
144 | Deel 300. 14 apr. 1911 - 12 dec. 1911. | 1 deel | |||||||
145 | Deel 301. 12 dec. 1911 - 10 juli 1912. | 1 deel | |||||||
146 | Deel 302. 11 juli 1912 - 11 feb. 1913. | 1 deel | |||||||
147 | Deel 303. 11 feb. 1913 - 27 okt. 1913. | 1 deel | |||||||
148 | Deel 304. 27 okt. 1913 - 27 juni 1914. | 1 deel | |||||||
149 | Deel 305. 28 juni 1914 - 5 feb. 1916. | 1 deel | |||||||
150 | Deel 306. 6 feb. 1916 - 12 aug. 1917. | 1 deel | |||||||
151 | Deel 307. 13 aug. 1917 - 21 juni 1918. | 1 deel | |||||||
152 | Deel 308. 22 juni 1918 - 17 apr. 1919. | 1 deel | |||||||
153 | Deel 309. 17 apr. 1919 - 15 sept. 1919. | 1 deel | |||||||
154 | Deel 310. 15 sept. 1919 - 5 mrt. 1920. | 1 deel | |||||||
155 | Deel 311. 5 mrt. 1920 - 12 aug. 1920. | 1 deel | |||||||
156 | Deel 312. 12 aug. 1920 - 2 feb. 1921. | 1 deel | |||||||
157 | Deel 313. 2 feb. 1921 - 15 juli 1921. | 1 deel | |||||||
158 | Deel 314. 15 juli 1921 - 23 jan. 1922. | 1 deel | |||||||
159 | Deel 315. 23 jan. 1922 - 28 juli 1922. | 1 deel | |||||||
160 | Deel 316. 28 juli 1922 - 10 feb. 1923. | 1 deel | |||||||
161 | Deel 317. 10 feb. 1923 - 13 juli 1923. | 1 deel | |||||||
162 | Deel 318. 13 juli 1923 - 5 feb. 1924. | 1 deel | |||||||
163 | Deel 319. 5 feb. 1924 - 11 aug. 1924. | 1 deel | |||||||
164 | Deel 320. 11 aug. 1924 - 22 feb. 1925. | 1 deel | |||||||
165 | Deel 321. 23 feb. 1925 - 27 aug. 1925. | 1 deel | |||||||
166 | Deel 322. 27 aug. 1925 - 13 mrt. 1926. | 1 deel | |||||||
167 | Deel 323. 13 mrt. 1926 - 4 sept. 1926. | 1 deel | |||||||
168 | Deel 324. 4 sept. 1926 - 21 feb. 1927. | 1 deel | |||||||
169 | Deel 325. 22 feb. 1927 - 13 aug. 1927. | 1 deel | |||||||
170 | Deel 326. 13 aug. 1927 - 1 mrt. 1928. | 1 deel | |||||||
171 | Deel 327. 1 mrt. 1928 - 23 juli 1928. | 1 deel | |||||||
172 | Deel 328. 23 juli 1928 - 22 jan. 1929. | 1 deel | |||||||
173 | Deel 329. 22 jan. 1929 - 17 juni 1929. | 1 deel | |||||||
174 | Deel 330. 18 juni 1929 - 17 dec. 1929. | 1 deel | |||||||
175 | Deel 331. 17 dec. 1929 - 7 mei 1930. | 1 deel | |||||||
176 | Deel 332. 7 mei 1930 - 4 nov. 1930. | 1 deel | |||||||
177 | Deel 333. 4 nov. 1930 - 7 apr. 1931. | 1 deel | |||||||
178 | Deel 334. 7 apr. 1931 - 27 sept. 1931. | 1 deel | |||||||
179 | Deel 335. 28 sept. 1931 - 12 apr. 1932. | 1 deel | |||||||
180 | Deel 336. 12 apr. 1932 - 25 okt. 1932. | 1 deel | |||||||
181 | Deel 337. 25 okt. 1932 - 27 mrt. 1933. | 1 deel | |||||||
182 | Deel 338. 27 mrt. 1933 - 12 aug. 1933. | 1 deel | |||||||
183 | Deel 339. 12 aug. 1933 - 5 feb. 1934. | 1 deel | |||||||
184 | Deel 340. 5 feb. 1934 - 28 juli 1934. | 1 deel | |||||||
185 | Deel 341. 28 juli 1934 - 14 mrt. 1935. | 1 deel | |||||||
186 | Deel 342. 14 mrt. 1935 - 2 okt. 1935. | 1 deel | |||||||
187 | Deel 343. 2 okt. 1935 - 25 mrt. 1936. | 1 deel | |||||||
188 | Deel 344. 25 mrt. 1936 - 16 sept. 1936. | 1 deel | |||||||
189 | Deel 345. 16 sept. 1936 - 18 mrt. 1937. | 1 deel | |||||||
190 | Deel 346. 18 mrt. 1937 - 23 sept. 1937. | 1 deel | |||||||
191 | Deel 347. 23 sept. 1937 - 9 mrt. 1938. | 1 deel | |||||||
192 | Deel 348. 10 mrt. 1938 - 22 juli 1938. | 1 deel | |||||||
193 | Deel 349. 22 juli 1938 - 13 jan. 1939. | 1 deel | |||||||
194 | Deel 350. 13 jan. 1939 - 13 juni 1939. | 1 deel | |||||||
195 | Deel 351. 13 juni 1939 - 19 jan. 1940. | 1 deel | |||||||
196 | Deel 352. 19 jan. 1940 - 4 dec. 1940. | 1 deel | |||||||
197 | Deel 353. 5 dec. 1940 - 1 aug. 1941. | 1 deel | |||||||
198 | Deel 354. 1 aug. 1941 - 2 apr. 1942. | 1 deel | |||||||
199 | Deel 355. 2 apr. 1942 - 30 jan. 1943. | 1 deel | |||||||
200 | Deel 356. 30 jan. 1943 - 2 feb. 1944. | 1 deel | |||||||
201 | Deel 357. 2 feb. 1944 - 13 okt. 1944. | 1 deel | |||||||
202 | Deel 358. 14 okt. 1944 - 6 aug. 1945. | 1 deel | |||||||
203 | Deel 359. 6 aug. 1945 - 10 jan. 1946. | 1 deel | |||||||
204 | Deel 360. 10 jan. 1946 - 13 juni 1946. | 1 deel | |||||||
205 | Deel 361. 13 juni 1946 - 4 dec. 1946. | 1 deel | |||||||
206 | Deel 362. 4 dec. 1946 - 21 apr. 1947. | 1 deel | |||||||
207 | Deel 363. 21 apr. 1947 - 11 aug. 1947. | 1 deel | |||||||
208 | Deel 364. 11 aug. 1947 - 27 jan. 1948. | 1 deel | |||||||
209 | Deel 365. 27 jan. 1948 - 17 juni 1948. | 1 deel | |||||||
210 | Deel 366. 17 juni 1948 - 1 dec. 1948. | 1 deel | |||||||
211 | Deel 367. 1 dec. 1948 - 2 apr. 1949. | 1 deel | |||||||
212 | Deel 368. 2 apr. 1949 - 17 aug. 1949. | 1 deel | |||||||
213 | Deel 369. 17 aug. 1949 - 12 jan. 1950. | 1 deel | |||||||
214 | Deel 370. 12 jan. 1950 - 16 mei 1950. | 1 deel | |||||||
215 | Deel 371. 16 mei 1950 - 2 okt. 1950. | 1 deel | |||||||
216 | Deel 372. 2 okt. 1950 - 19 feb. 1951. | 1 deel | |||||||
217 | Deel 373. 19 feb. 1951 - 5 juni 1951. | 1 deel | |||||||
218 | Deel 374. 5 juni 1951 - 6 nov. 1951. | 1 deel | |||||||
219 | Deel 375. 6 nov. 1951 - 24 mrt. 1952. | 1 deel | |||||||
220 | Deel 376. 24 mrt. 1952 - 11 aug. 1952. | 1 deel | |||||||
221 | Deel 377. 11 aug. 1952 - 23 dec. 1952. | 1 deel | |||||||
222 | Deel 378. 26 dec. 1952 - 27 apr. 1953. | 1 deel | |||||||
223 | Deel 379. 27 apr. 1953 - 12 sept. 1953. | 1 deel | |||||||
224 | Deel 380. 13 sept. 1953 - 26 jan. 1954. | 1 deel | |||||||
225 | Deel 381. 26 jan. 1954 - 1 juni 1954. | 1 deel | |||||||
226 | Deel 382. 1 juni 1954 - 8 nov. 1954. | 1 deel | |||||||
227 | Deel 383. 8 nov. 1954 - 5 apr. 1955. | 1 deel | |||||||
228 | Deel 384. 5 apr. 1955 - 4 okt. 1955. | 1 deel | |||||||
229 | Deel 385. 4 okt. 1955 - 26 mrt. 1956. | 1 deel | |||||||
230 | Deel 386. 26 mrt. 1956 - 27 aug. 1956. | 1 deel | |||||||
231 | Deel 387. 27 aug. 1956 - 29 jan. 1957. | 1 deel | |||||||
232 | Deel 388. 29 jan. 1957 - 4 juli 1957. | 1 deel | |||||||
233 | Deel 389. 4 juli 1957 - 21 jan. 1958. | 1 deel | |||||||
234 | Deel 390. 21 jan. 1958 - 23 juli 1958. | 1 deel | |||||||
235 | Deel 391. 23 juli 1958 - 24 feb. 1959. | 1 deel | |||||||
236 | Deel 392. 24 feb. 1959 - 5 nov. 1959. | 1 deel | |||||||
237 | Deel 393. 1 juni 1959 - 24 mei 1960. | 1 deel | |||||||
238 | Deel 394. 5 nov. 1959 - 8 aug. 1960. | 1 deel | |||||||
239 | Deel 395. 24 mei 1960 - 18 apr. 1961. | 1 deel | |||||||
240 | Deel 396. 8 aug. 1960 - 9 apr. 1961. | 1 deel | |||||||
241 | Deel 397. 10 apr. 1961 - 3 jan. 1962. | 1 deel | |||||||
242 | Deel 398. 18 apr. 1961 - 13 feb. 1962. | 1 deel | |||||||
243 | Deel 399. 3 jan. 1962 - 15 okt. 1962. | 1 deel | |||||||
244 | Deel 400. 14 feb. 1962 - 19 nov. 1962. | 1 deel | |||||||
245 | Deel 401. 15 okt. 1962 - 1 juli 1963. | 1 deel | |||||||
246 | Deel 402. 19 nov. 1962 - 5 aug. 1963. | 1 deel | |||||||
247 | Deel 403. 1 juli 1963 - 3 feb. 1964. | 1 deel | |||||||
248 | Deel 404. 5 aug. 1963 - 27 apr. 1964. | 1 deel | |||||||
249 | Deel 405. 4 feb. 1964 - 24 aug. 1964. | 1 deel | |||||||
250 | Deel 406. 27 apr. 1964 - 20 dec. 1964. | 1 deel | |||||||
251 | Deel 407. 24 aug. 1964 - 3 mrt. 1965. | 1 deel | |||||||
252 | Deel 408. 21 dec. 1964 - 14 juli 1965. | 1 deel | |||||||
253 | Deel 409. 3 mrt. 1965 - 30 aug. 1965. | 1 deel | |||||||
254 | Deel 410. 15 juli 1965 - 3 mrt. 1966. | 1 deel | |||||||
255 | Deel 411. 30 aug. 1965 - 14 mrt. 1966. | 1 deel | |||||||
256 | Deel 412. 3 mrt. 1966 - 15 nov. 1966. | 1 deel | |||||||
257 | Deel 413. 14 mrt. 1966 - 11 nov. 1966. | 1 deel | |||||||
258 | Deel 414. 11 nov. 1966 - 17 apr. 1967. | 1 deel | |||||||
259 | Deel 415. 15 nov. 1966 - 8 aug. 1967. | 1 deel | |||||||
260 | Deel 416. 17 apr. 1967 - 12 dec. 1967. | 1 deel | |||||||
261 | Deel 417. 8 aug. 1967 - 24 apr. 1968. | 1 deel | |||||||
262 | Deel 418. 12 dec. 1967 - 26 juli 1968. | 1 deel | |||||||
263 | Deel 419. 24 apr. 1968 - 28 jan. 1969. | 1 deel | |||||||
264 | Deel 420. 26 juli 1968 - 19 feb. 1969. | 1 deel | |||||||
265 | Deel 421. 28 jan. 1969 - 1 okt. 1969. | 1 deel | |||||||
266 | Deel 422. 19 feb. 1969 - 14 juli 1969. | 1 deel | |||||||
267 | Deel 423. 14 juli 1969 - 3 feb. 1970. | 1 deel | |||||||
268 | Deel 424. 1 okt. 1969 - 22 juni 1970. | 1 deel | |||||||
269 | Deel 425. 3 feb. 1970 - 7 juli 1970. | 1 deel | |||||||
270 | Deel 426. 23 juni 1970 - 16 mrt. 1971. | 1 deel | |||||||
271 | Deel 427. 7 juli 1970 - 8 dec. 1970. | 1 deel | |||||||
272 | Deel 428. 8 dec. 1970 - 2 juni 1971. | 1 deel | |||||||
273 | Deel 429. 16 mrt. 1971 - 27 okt. 1971. | 1 deel | |||||||
274 | Deel 430. 2 juni 1971 - 14 dec. 1971. | 1 deel | |||||||
275 | Deel 431. 28 okt. 1971 - 23 mei 1972. | 1 deel | |||||||
276 | Deel 432. 15 dec. 1971 - 15 mei 1972. | 1 deel | |||||||
277 | Deel 433. 15 mei 1972 - 9 okt. 1972. | 1 deel | |||||||
278 | Deel 434. 23 mei 1972 - 13 okt. 1972. | 1 deel | |||||||
279 | Deel 435. 9 okt. 1972 - 19 feb. 1973. | 1 deel | |||||||
280 | Deel 436. 13 okt. 1972 - 19 mrt. 1973. | 1 deel | |||||||
281 | Deel 437. 20 feb. 1973 - 16 juli 1973. | 1 deel | |||||||
282 | Deel 438. 19 mrt. 1973 - 23 juli 1973. | 1 deel | |||||||
283 | Deel 439. 16 juli 1973 - 4 dec. 1973. | 1 deel | |||||||
284 | Deel 440. 23 juli 1973 - 12 dec. 1973. | 1 deel | |||||||
285 | Deel 441. 5 dec. 1973 - 9 apr. 1974. | 1 deel | |||||||
286 | Deel 442. 12 dec. 1973 - 13 mei 1974. | 1 deel | |||||||
287 | Deel 443. 9 apr. 1974 - 21 aug. 1974. | 1 deel | |||||||
288 | Deel 444. 14 mei 1974 - 11 sept. 1974. | 1 deel | |||||||
289 | Deel 445. 21 aug. 1974 - 21 jan. 1975. | 1 deel | |||||||
290 | Deel 446. 12 sept. 1974 - 23 feb. 1975. | 1 deel | |||||||
291 | Deel 447. 21 jan. 1975 - 27 mei 1975. | 1 deel | |||||||
292 | Deel 448. 24 feb. 1975 - 14 juli 1975. | 1 deel | |||||||
293 | Deel 449. 27 mei 1975 - 26 sept. 1975. | 1 deel | |||||||
294 | Deel 450. 14 juli 1975 - 11 dec. 1975. | 1 deel | |||||||
295 | Deel 451. 26 sept. 1975 - 9 feb. 1976. | 1 deel | |||||||
296 | Deel 452. 11 dec. 1975 - 7 apr. 1976. | 1 deel | |||||||
297 | Deel 453. 9 feb. 1976 - 14 juni 1976. | 1 deel | |||||||
298 | Deel 454. 7 apr. 1976 - 15 aug. 1976. | 1 deel | |||||||
299 | Deel 455. 14 juni 1976 - 12 okt. 1976. | 1 deel | |||||||
300 | Deel 456. 16 aug. 1976 - 6 dec. 1976. | 1 deel | |||||||
301 | Deel 457. 12 okt. 1976 - 3 feb. 1977. | 1 deel | |||||||
302 | Deel 458. 6 dec. 1976 - 4 apr. 1977. | 1 deel | |||||||
303 | Deel 459. 3 feb. 1977 - 14 juni 1977. | 1 deel | |||||||
304 | Deel 460. 4 apr. 1977 - 21 aug. 1977. | 1 deel | |||||||
305 | Deel 461. 14 juni 1977 - 7 nov. 1977. | 1 deel | |||||||
306 | Deel 462. 22 aug. 1977 - 12 dec. 1977. | 1 deel | |||||||
307 | Deel 463. 7 nov. 1977 - 16 feb. 1978. | 1 deel | |||||||
308 | Deel 464. 12 dec. 1977 - 21 mrt. 1978. | 1 deel | |||||||
309 | Deel 465. 16 feb. 1978 - 30 mei 1978. | 1 deel | |||||||
310 | Deel 466. 21 mrt. 1978 - 7 juni 1978. | 1 deel | |||||||
311 | Deel 467. 30 mei 1978 - 6 sept. 1978. | 1 deel | |||||||
312 | Deel 468. 7 juni 1978 - 25 sept. 1978. | 1 deel | |||||||
313 | Deel 469. 6 sept. 1978 - 18 dec. 1978. | 1 deel | |||||||
314 | Deel 470. 25 sept. 1978 - 27 dec. 1978. | 1 deel | |||||||
315 | Deel 471. 18 dec. 1978 - 3 apr. 1979. | 1 deel | |||||||
316 | Deel 472. 27 dec. 1978 - 29 mrt. 1979. | 1 deel | |||||||
317 | Dubbels of afschriften van openbare burgerlijke akten, ingediend bij registratie in de reeks 5. 1927, 1937, 1939, 1941-1943, 1946-1948, 1954-1956, 1958. | 1 omslag |